Yeni Ürün Tasarımı Aşamalarında Kullanabileceğiniz 3D Yazıcı Modelleri

30-05-2021 20:23
Yeni Ürün Tasarımı Aşamalarında Kullanabileceğiniz 3D Yazıcı Modelleri

3D yazıcı, küçük işletmelerden NASA’ya kadar birçok farklı iş alanında ya da hobi amacıyla kullanılan teknolojik ürünlerdir. 3D yazıcı ile tasarladığınız 3 boyutlu dijital tasarımları, katı bir formda kısa sürede 3D yazıcı ile üretmeniz mümkün olacaktır. Dijital ortamlarda tasarlanmış olan 3 boyutlu nesnelerin somut nesnelere dönüşmesini sağlayan bu makineler, birbirinden farklı üretim amaçlarında kullanılmaktadır. 3D yazıcı modelleri 3 boyutlu nesne prototipleri dizayn etmektedir. Direkt olarak bilgisayar destekli tasarımları oluşturmaktadır. Yazılım sistemleri tarafından oluşturulmuş olan 3B tasarım diyagramları sayesinde dijital tasarıma uygun olan üretimler yapılmaktadır. 3D yazıcıların çalışma prensipleri ise, herhangi bir üç boyutlu nesnenin katmanlama teknolojisi ile plastiği eritme sistemi ile üretmesidir. 3D yazıcı tasarımları 3 aşama ile süreci tamamlamaktadır. Bunlar:

  • - Modelleme: Tasarımı gerçekleştiren kişi ilk olarak yapmak istediği modeli çizer ya da hazır indirebilmektedir. Ardından bu modeller STL dosya formatı ile kaydedilerek yazıcıya gönderilir.
  • - 3D Baskı: Baskı sürecinde obje katmanlar formunda üst üste serilerek üretime hazır hale getirilmektedir. Bu katmanlar plastik eritme, lasersintering, sterolitografi gibi farklı teknikler ile katı forma ulaştırılmaktadır.
  • - Model Temizleme: 2 aşamanın neticesinde 3D yazıcı ile oluşturulmuş olan objelerdeki hatalar veya düzeltmeler tamamlanmaktadır.

3D Yazıcı Modelleri

3D yazıcı modelleri genel olarak herkes tarafından kolay kullanım imkanına sahip ürünlerdir. Klasik yazıcı sistemlerinde olduğu gibi mürekkep ya da kartuş yerine metal, plastik, naylon ya da termoplastik hammaddeler kullanmaktadır. Üç boyutlu yazıcı sistemleri ile yapabileceklerinize karar verirken hammadde ve diğer donanım özelliklerine uygun olarak karar verebilirsiniz. Kahve altlıkları hazırlayabilir, çerçeveler üretebilir ya da daha güçlü donanıma sahip olan üç boyutlu yazıcı sistemleri ile küçük ev eşyalarını kolayca tasarlayabilirsiniz. Üç boyutlu yazıcı sistemleri birçok farklı malzemeyi kullanarak üretim sağlamaktadır. Üreteceğiniz ürünün boyutuna ve özelliklerine göre makinenin üretim süreci değişmektedir. Donanım bakımından yeterli olan ve kaliteli olan yazıcı sistemleri arasından size en uygun olan tasarımı tercih edebilirsiniz.

3D Yazıcı Fiyatları

3D yazıcı fiyatları satın alacağınız ürünün özelliklerine göre değişmektedir. Ev tipi 3 boyutlu yazıcı modelleri dışında, profesyonel amaçla kullanılan 3D yazıcı modelleri de bulunmaktadır. Bu tasarımlar arasından size en uygun olan modele karar verebilirsiniz. Websitemiz üzerinden 3D Yazıcı modellerini inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.