SLA Yazıcılar için Kaliteli Anycubic UV Reçine Çeşitleri

21-08-2021 22:51

3D printer reçine, filamentli bir yazıcıdan biraz daha büyük bir başlığa sahip olan ve pürüzsüz ayrıntılar üretilebilen bir teknolojidir. Standart bir filament yazıcının üretebileceği en küçük nesne ise yarım milimetre boyutundadır. Bunun yanı sıra reçine baskı sistemlerinin katmanları çok daha incedir. Dünyada en yaygın şekilde kullanılan 3D yazıcı teknolojileri arasında yer alan reçineli 3D yazıcı modelleri, FDM 3D yazıcılardan daha önce geliştirilmiştir. Bunun yanı sıra 3D yazıcı teknolojileri arasında ilk icat edilen 3D baskı teknolojisi de aynı zamanda reçineli olan modellerdir. Reçine 3D yazıcı modelleri özellikle yüksek yüzey kalitesine sahiptir.

UV Reçine

UV reçine ilk reçineli 3D yazıcı sistemleri olarak ifade edilebilir. Bu yazıcılar SLA 3D yazıcı olarak da geçer. 1988 senesinde geliştirilen bu yazıcılar, 3D yazıcı baskı malzemeleri açısından ışığa karşı oldukça duyarlı olan fotopolimer içermektedir. Bunun yanı sıra ışık kaynaklarından gelen ışınlar, yazıcıların başka haznesine dökülür. Ardından reçinenin molekül zincirlerini birbirine bağlar. Ardından reçinenin sertleştirilmesi ile 3D yazıcı süreci de tamamlanır. Model, moleküler bazda oluşturulur. Bundan dolayı da ince ayrıntılar bu baskı teknolojisi ile konforlu şekilde basılır. Yüksek yüzey kalitesine sahip olan UV reçine sistemleri SLA, DLP ya da LCD 3D baskı teknolojisi ile çalışmaktadır. İlki reçinenin çekirdeği (monomerler ve oligomerler), fotobaşlatıcılar - katılaşma aşamasını başlatan UV ışığına tepki veren moleküller, katkı maddeleri - reçinenin rengini ve özelliklerini farklılaştıran katkı maddelerden ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra sıvı olan reçine modelleri DLP, SLA ve MSLA 3D baskılar için kullanılan ve ışığa duyarlı olan hammaddelerdir. Reçineler aynı zamanda fotopolimer olarak da geçer. UV ışıkları ile bu maddeler katı forma ulaştırılır.

UV Reçine Fiyat

UV reçine fiyat aralıkları satın alacağınız reçine filament modeline ve markasına göre değişmektedir. Sitemiz üzerinden en uygun fiyat aralıklarına sahip olan UV reçine fiyat aralıklarına ulaşabilirsiniz. Reçineli 3D yazıcı modelleri özellikle yüksek yüzey çözünürlüğe sahip olan ve ince detaylı modellerde kullanıldığı için profesyonel sektörlerde tercih edilir. SLA yazıcılar için kaliteli Anycubic UV reçine çeşitleri arasından fiyat aralıkları size en uygun modellere göz atabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.