Profesyonel 3D Yazıcı Modelleri

30-05-2021 20:15
Profesyonel 3D Yazıcı Modelleri

3D yazıcı, profesyonel iş alanlarında yaygın olarak kullanılan, yeni nesil üretim teknolojisidir. Yaratıcı fikirlerinizi ya da tasarımlarınızı büyük ve geniş imalat alanları olmadan, evinizin ya da ofisinizin konforunda üretilmek için profesyonel 3D yazıcı modellerinden faydalanabilmektesiniz. Günümüzde birçok farklı alanda kullanılan 3D yazıcı modelleri ise; uçak malzemeleri, otomobil yedek parçaları, ayakkabılar, bisikletler, robot ekipmanları, takılar, saksılar, oyuncaklar, mutfak malzemeleri, kanepeler, koltuklar, tıbbi malzemeler, diş protezleri ya da farklı silah aksesuarları üretimi mümkündür. Özellikle 3D yazıcı sistemleri ile yapay organ süreçleri dahi tıbbi alanlarda kullanılmaktadır. Profesyonel yazıcı modelleri çok daha güçlü donanımlara sahip olan ürünlerdir. Hobi amaçlı kullanım için 3 boyutlu yazıcı sistemleri arayışınız varsa, daha kompakt modeller arasından seçim yapabilirsiniz. 3 boyutlu yazıcı sistemleri öğrenciler tarafından, evden iş yapan ve tasarımlarını online olarak satışa sunan kişiler tarafından, küçük işletmeler tarafından ya da bilgisayar ekipmanları üreten iş alanları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

3D Yazıcı Modelleri

3D yazıcı modelleri kullanım koşullarına ve prensiplerine göre farklı tasarım ve donanımlarda sizlere sunulmaktadır. Bazı 3D yazıcı modelleri tamamen hastalar için protez tasarlamaya yönelik şekilde üretilmektedir. Baskı organ donanımlarına sahip olan profesyonel yazıcı sistemleri de mevcuttur. Bunun yanı sıra 3D yazıcı modelleri kapsamında ev inşa eden profesyonel tasarımlar da mevcuttur. Elbette bu donanıma sahip olan 3D yazıcı sistemleri ev ve bireysel kullanım için uygun olmayıp tamamen profesyonel üretim amacıyla tasarlanmaktadır. Günümüzde en yaygın şekilde kullanılan sistemler ise katmanlı üretim yöntemini kullanmaktadır. Tüm yazıcı sistemleri genellikle baskılarını katman halinde üretmektedir. Baskıların katmanlaştırılma aşaması ise tüm sistemler için farklıdır. Bundan dolayı da endüstriyel 3 boyutlu baskı sistemleri ile ev tipi 3 boyutlu baskı sistemleri birbirinden farklı olarak tasarlanmaktadır.

3D Yazıcı Fiyatları

3D yazıcı fiyatları satın alacağınız ürünün donanım özelliklerine göre değişmektedir. En eski ancak günümüzde halen kullanılan yazılım sistemi ise SLA teknolojisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yazıcı sistemleri foto polimer sistemde kullanılmaktadır. Hammaddeler işlenmekte ve ardından katı forma dönüştürülmektedir. Hammaddelerin her katmanı için sıvılaştırma ve yeniden katılaştırma süreci de işlem sırasınca yapılmaya devam etmektedir. İşlemler hızlı ve başarılı şekilde tamamlanmaktadır. DLP ise SLA ile benzer bir sistemlerdir. Akışkan polimerler ile baskı süreci tamamlanmaktadır ve 10 Micron hassasiyette modeller üretebilirsiniz. Ortalama 4000 Tl ile 100.000Tl arasında kalitesine göre fiyatlar değişmektedir. Websitemizden SLA yazıcı modellerine bakabilirsiniz.

FDM teknolojisinde ise başlangıç seviyesi yazıcılar 2000 Tl gibi fiyatlara shaipler. Üzerinde bulundurdukları donanımlar, sensörler , Extruder ve iskelet sistemi güçlendikte onlarında fiyatları yükselmektedir.

Bugünkü şartlarda orta seviye yazıcılar 5000 lira bantlarındadır. Daha büyük endüstriyel tip yazıcılar için 500.000 hatta 1milyon tl ye kadar geliştirilmiş modeller mevcut.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.