Bir Çok Meslek için Olmazsa Olmaz Hale Gelen 3 Boyutlu Yazıcılar

30-05-2021 20:07
Bir Çok Meslek için Olmazsa Olmaz Hale Gelen 3 Boyutlu Yazıcılar

Üç boyutlu yazıcı, birçok farklı meslek grubu için imalathane gibi geleneksel üretim süreçlerini ortadan kaldırdığı için en çok kullanılan ekipmanların başında gelmektedir. Tasarım kapı kolları, farklı ve özgün mutfak gereçleri, dekorasyon ürünleri ya da size özel kahve fincanları dışında özellikle farklı meslek grupları için hem uygun fiyatlı hem de yer kaplamayan kişisel bir üretim fabrikası olarak kullanılmaktadır. 3D yazıcı kullanımı aynı zamanda oldukça kolaydır. Tıpkı klasik yazılı yazıcı sistemleri gibi 3D yazıcılar da dijital tasarım dosyalarına ihtiyaç duymaktadır. Klasik yazıcılarda DOC ya da PDF formatı gerekirken, 3D yazıcılar için genellikle STL veya OBJ formatı tercih edilmektedir. Bu formatları kullanabilmek için ise akıllı telefon ya da bilgisayarlarınıza dijital dosya oluşturmanız ya da indirmeniz yeterli olacaktır. Yarattığınız ya da indirdiğiniz dijital dosyayı STL veya OBJ formatında kaydetmeniz ardından bilgisayara dosyayı işlemeniz yeterlidir. Bu sayede hazırladığınız modeli kısa süre içerisinde üretmeniz de mümkün.

Üç Boyutlu Yazıcılar

Üç boyutlu yazıcılar oldukça kolay kullanıma sahip üretim ekipmanlarıdır. Tıpkı klasik yazıcı sistemlerine mürekkep ya da kartuş satın alındığı gibi üç boyutlu yazıcı sistemleri için de filamentler satın almanız yeterlidir. Filamentler üç boyutlu yazıcı sistemleri için mürekkep olarak çalışan elemanlardır. Üç boyutlu yazıcı sistemleri ile yapabilecekleriniz ile yalnızca hayal gücünüz ile sınırlı. Kahve altlıkları hazırlayabilir, çerçeveler üretebilir ya da daha güçlü donanıma sahip olan üç boyutlu yazıcı sistemleri ile küçük eş eşyaları üretebilirsiniz. Üç boyutlu yazıcı sistemleri birçok farklı malzemeyi kullanmaktadır. Bu malzemeleri de model oluştururken katmanlarına ayırarak üretim işlemlerini tamamlamaktadır. Üç boyutlu yazıcıyı kullanmak için internetten farklı dijital çizimleri indirebilir ya da tamamen size özgü tasarımları üretebilirsiniz. Üreteceğiniz ürünün boyutuna ve özelliklerine göre üretim süresi değişmektedir. Donanımı yüksek ve kaliteli olan yazıcı sistemleri oldukça kısa sürede, kaliteli ve tasarıma uygun üretimler yapabilmektedir.

Üç Boyutlu Yazıcı Fiyatları

Üç boyutlu yazıcı fiyatları satın alacağınız yazıcı sistemlerinin özelliklerine göre değişmektedir. Yazıcının sahip olduğu donanımsal özellikleri, üretim kalitesini belirleyen en önemli konuların başında gelmektedir. Bundan dolayı da fiyatlar, donanımlarına göre belirlenmektedir. Yeni eşyaları mağazalardan almaktan çok daha uygun olan üç boyutlu yazıcı fiyatlarına sitemiz üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

 

 

 

3D Yazıcı Ürün Linki : https://www.3eksen.com/urun/artillery-sidewinder-x2

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.