3D Yazıcı Filament Ne Kadar Gider

30-05-2021 20:05
3D Yazıcı Filament Ne Kadar Gider

3D yazıcı filament, Filament ömrü baskı yapacağınız nesnelerin büyüklüğüne, doluluk oranına ve baskı kalitesine göre kullanım süresine sahiptir. Genellikle 1 Kg (330 Metre) olarak makaralara sarılırlar. Ayrıca her filamentin bir raf ömrü vardır.

Higroskopik filamentleri çok iyi muhafaza etmemiz lazım. Hatta mümkünse paketini açtıktan sonra hemen tüketilmesi gerekmektedir. Filamentler vakumlu poşetlerle gelir ve içerisindede nem tutucu silikalar bulunmaktadır. Bu sayede paketi açılmadığında uzun süre muhafaza olabilir. Ayrıca filamentinizi değiştirmek istediğinizde ucunu mutlaka tutun. Aksi takdirde makaranızın sarımı karışabilir ve baskı sırasında takılmalar yapıp tekrar kullanılamaz hale getirebilir.

3D Yazıcı Filament Çeşitleri

3D yazıcı filament çeşitleri satın alacağınız ürün özelliklerine göre değişmektedir. Hammadde özellikleri, nesnelerin baskıdan sonraki kalitesini belirlemeye destek olmaktadır. Baskı özellikleri kapsamında ve sahip olduğunuz 3D yazıcı özelliklerine göre en uygun 3D yazıcı filament çeşitlerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Her filament çeşidinin özellikleri ve kalitesi birbirinden farklı olmaktadır. Organik, katkılı ya da katkısız filament çeşitleri arasından size en uygun ürün çeşitlerine ulaşabilirsiniz. 3D yazıcı filament çeşitlerinden bazıları ise:

  • - PLAfilamentler organik özellikte olup baskı sıcaklığı 180-230 derecedir.
  • - ABS filamentler dayanıklı özellikte olup baskı sıcaklığı 210 – 250 derecedir.
  • - PETG filamentler esnek özellikte olup baskı sıcaklığı 220-235 derecedir.
  • - Naylon filamentler esnek özellikte olup baskı sıcaklığı 220-260 derecedir.
  • - TPE filamentler lastik özellikte olup baskı sıcaklığı 225 – 235 derecedir.
  • - Karbon filamentler fiber özellikte olup baskı sıcaklığı Sert 195 – 220 derecedir.
  • - Ahşap filamentler ahşap özellikte olup baskı sıcaklığı 195 – 220 derecedir.
  • - Polikarbonat filamentler iletken özellikte olup baskı sıcaklığı Esnek 270 – 310 derecedir.

3D Yazıcı Filament Fiyatları

3D yazıcı filament fiyatları satın alacağınız ürün özelliklerine göre değişmektedir. Sitemiz üzerinden en uygun fiyatlı filament çeşitlerine ulaşabilir ve sizin için en uygun hammaddeye karar verebilirsiniz. 3 boyutlu yazıcı işlemlerinde kaliteyi belirleyen en önemli konuların başında filament kalitesi gelmektedir. Uygun kalitede ve uygun bütçede ürün çeşitlerine sitemiz üzerinden göz atabilirsiniz. BS, PLA, HIPS, CPE, PETG, PETT, TPE, PVA, PCTPE gibi birbirinden farklı ürün çeşitlerin sitemiz üzerinden ulaşmanız mümkündür.

 

3EKSEN PLA

Ürün Linki:  https://www.3eksen.com/kategori/pla

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.