3D Tarayıcı ve Kullanım Alanları

27-06-2021 17:50
3D Tarayıcı ve Kullanım Alanları

Ortalama olarak çeyrek asrı aşkın bir tarihi ile üretim hayatına katkıda bulunan bir cihazdır. Bilgisayar teknolojisi ile üretim açısından büyük katkı sağlamakta olan 3D tarayıcılar, aynı zamanda farklı cihazlar ile karşılaştırıldığında maliyeti düşük cihazlardır. 3D tarayıcı ve kullanım alanları olarak çok farklı yerlerde ve farklı amaçlar üzerinde işlem görmüştür. Düzenlemeleri boyut olarak ve malzeme olarak değişiklik göstermiş ancak aynı amaca hizmet sunmuştur. Böylelikle kullanım alanlarındaki önemi daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır.

3D Tarayıcı

Kullanım alanı olarak geniş bir yelpazeye sahip olan bu cihazlar öncelikli olarak eğitim sektörü ve mühendisliklerde kullanılmıştır. Ancak otomotiv sektörü ve medikal alanlarda 3D tarayıcı büyük bir öneme sahiptir. Uzun yıllar kullanım sağlanan bu cihaz üretimde son derece faydalı bir teknoloji ile donatılmıştır. Bilgisayarlı üretim sisteminde data veri aktarımında eşsiz bir işlem sağlamakta olsa da her alanda rastlanması zordur. Aslında kullanım açısından ya da teknik açıdan geliştirilmiş bu ürün emsal cihazlara oranla kullanım açısından oldukça rahat ve fiyat bakımından bütçe dostudur.

3D Tarayıcı Çeşitleri

3D tarayıcı ismi verilmiş olan cihaz aslında bir kamera vazifesi görmektedir. Nesnel bir parçanın bilgisayar ortamında resimlendirilmek istenmesi üzerine tarayıcı cihazdan geçirilmesi ile geometrik bir resim meydana getirmektedir. Bu durum ise üretim ve inceleme konusunda son derece kolaylık sunmaktadır. Peki bu başarılı sistem içerisinde bulunan 3D tarayıcı çeşitleri sıralaması nasıl olmalıdır?

Özel kullanım alanları ile sıralamaya giren 3D tarayıcıları şöyle sıralamak mümkündür;

  • · Kısa menzilli lazer tarayıcısı
  • · Orta menzilli lazer tarayıcısı
  • · Uzun menzilli lazer tarayıcısı

İçerisinde 3 farklı tür olarak ayrım sağlanan bu cihaz ayrılmış olduğu her dal ile farklı bir işlem gerçekleştirir.

3D Tarayıcı Fiyatları

İşlevselliği adına fark yaratmakta olan bu cihazlar boyut ve kullanım alanı olarak sınıflara ayrılır. Ayrıldığı sınıflar içerisinde ücretlendirmeleri değişkenlik gösterebilir. Ancak farklı bir cihaz ile kıyaslandığında 3D tarayıcı fiyatları kullanıcılarına her zaman en uygun fiyatları sağlamaktadır. Aynı zamanda başarmış olduğu işlerle de çok verimli bir çalışma alanı sunar. Gerek görsel açıdan gerekse maliyet açısından ilk tercih edilen cihazlar arasında bulunmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.