ABS ve PLA Filament Çeşitleri Arasındaki Fark Nedir

27-06-2021 17:39
ABS ve PLA Filament Çeşitleri Arasındaki Fark Nedir

ABS ve PLA filament çeşitleri arasındaki fark, teknik özellikleridir. Sırlamak istersek;

ABS filament;

  • · PLA’dan sonra en çok tercih edilen filementtir. Hammadde özelliğine göre biraz daha meşakkatlidir. Ama PLA’dan daha üstündür. Bu nedenle ev eşyalarında ve tüketim ürünlerinde ABS tercih edilmektedir. Dayanıklılığı oldukça yüksektir. Yüksek sıcaklıkta işlem görmektedir. Bu sebeple kullanıcı baskı sırasında oluşan dumana dikkat etmelidir. Bu özelliği nedeniyle iyi bir havalandırması olan alanda bu işlem yapılmalıdır. Esnekliği oldukça düşüktür. Hammadde özelliği nedeniyle yiyecek ve içeceklerde kullanılmamaktadır.
  • · PLA filamentleri ABS’ye oranla daha düşük sıcaklıklarda baskı elde edilir. ABS’ye göre basımı oldukça kolaydır. Biyolojik olarak parçalanabilmektedir. Bu özelliği sayesinde çevreci filmentler arasında yerini almıştır. Baskı sırasında etrafa koku vermemektedir. Sert bir yapıya sahiptir. Ve darbelere karşıda oldukça dayanıklıdır. Hafif bir esnekliği vardır. Bu nedenle de kırılganlığı daha fazladır. Kullanım alanları ABS’ye göre daha farklıdır. Sağlığa zararlı bir madde içermemektedir. Bu nedenle insan vücuduna temas eden alanlarda da rahatlıkla kullanılmaktadır. Parlak bir yapısı olduğu için göze hoş gelen ürünlerde kullanılır. Oyuncaklarda, mutfak araç ve gereçlerinde, saklama kaplarında kullanılmaktadır. Kırılgan bir yapısı olduğu için telefon kılıfı ürünlerinde kullanılmamaktadır.
 
Abs filament teknik özellikleri 
PLA Filament teknik özellikler

3D Yazıcı Filament

3D yazıcı filament ile baskı almak isterseniz uygun ölçülere sahip olan filament ile işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Çünkü 3D baskı için kullanılan filamentler ısıtılmak istendiğinde yanmak yerine eriyebilen plastiklere sahip olan termoplastiklerdir. Ve bu plastikler şekillendirilebilme özelliğine sahiptirler. Soğutulduklarında ise katılaşabilirler.

3D Yazıcı Filament Çeşitleri

3D yazıcı filament çeşitleri, 0,5 kg ile 2 kg arasında değişebilen ağırlıklara sahiptirler. Ve 330-340 m uzunlukları vardır. Bu da kullanacağınız alana göre değişmektedir. Makaralara sarılı bir şekilde satılmaktadır. Filamentlerin kalınlıkları kullanım alanlarına göre 1,75-2,85 ve 3 mm olmak üzere iki çeşit olarak sınırlandırılmıştır. Ancak çoğunlukla 1,75 mm çapına sahip olan filament tercih edilmektedir. Filamentlerin bu ağırlıkları çoğu markalar için geçerli olan ağırlıklar ve uzunluklardır.

3D Yazıcı Filament Fiyatları

3D yazıcı filament fiyatları çaplarına, ağırlıklarına ve uzunluk ölçülerine göre değişmektedir. PLA filamentler daha çok üretilir. İhtiyacınız olan filamentlere web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.